Videó és konklúzió

Konklúzió

  • Ha valamire IGEN-t mondunk, akkor azzal egy időben a világon minden másra NEM-et mondunk. Ezt az egy mondatot érdemes belevésni az agyunkba, és emlékezni rá, amikor valamilyen olyan programról kell dönteni, amihez úgy igazából nincs is kedvünk. Ha a legtöbb dologra IGEN-t mondunk, akkor mások irányítják az életünket, ami egészen odáig tud vinni, hogy mindenkinek meg akarunk felelni és látszólag mindenki boldog lesz, csak mi nem.
  • Mindig lesznek előttünk új lehetőségek. A leggyakoribb félelem a NEM-et mondással kapcsolatosan az, hogy lemaradunk valamiről. Az ún. “csillogó gyémántok” nagyon el tudják vinni a fókuszunkat, viszont ha minden egyes új lehetőségre reagálunk, akkor a számunkra fontos dolgokban nehezen tudunk előre lépni. A NEM-et mondás pozitív hatásai: erősebb fókusz, kevesebb feladat, nagyobb lendület.
  • 3x több NEM-et kell mondani, mint IGEN-t. Azzal, ha elkezdünk több NEM-et mondani az életünk különféle területein, rekord tempóban tudunk előre menni. A NEM-et mondás vonatkozik az emailezésre, facebookozásra, és telefonok megválaszolására is akkor, amikor éppen a legfontosabb feladatunkon dolgozunk.

Folytatás